vineri, 11 noiembrie 2011

Ce ar trebui să nu faceți atunci când vă duceți la un interviu? Iată o selectie de greşeli, greşelile şi erorile unui candidat pentru ocuparea forţei de muncă. Petrece timp pregăteşte-te pentru un interviu, astfel ca acestea să nu se întâmplă cu tine!

Top 10 gafe la un Interviu

1. Fără pregătire
A nu fi în măsură de a răspunde la întrebarea “Ce știi despre această companie?” s-ar putea să pună capăt interviului. Informaţii generale, inclusiv istoria companiei, locații, divizii, precum şi o declaraţie de misiune sunt disponibile în secțiunea ”Despre noi” pe pagina celor mai multe firme, copmanii. Revizuiți înainte de interviu, apoi imprimaţi-l şi citiţi-o chiar înainte de interviul dumneavoastră pentru a vă reîmprospăta memoria.
2. Imbrăcare necorespunzătoare
Îmbrăcarea necorespunzătoare poate lucra în ambele sensuri. Veţi dori cu siguranţă să purtați un costum dacă mergeți la un interviu pentru o poziţie profesională. În cazul în care mergeți la un interviu pentru un loc de muncă pentru peioada verii sau pentru un serviciu de salvamar, de exemplu, imbrăcați-vă elegant dar casual. Dacă nu sunteţi sigur ce să purtați, treceți pe la firmă și uitați-vă la angajaţii care intră și ies pentru a vedea ce se poartă.
3. Slabe abilități de comunicare
Este important de a comunica bine cu toată lumea în peioada căutării de muncă. Cel mai important este comunicarea pozitivă cu persoana care v-ar putea angaja. Daţi-vă mâna, țineți contact vizual, arătați încredere, captivați atenție şi intervievătorul o să ştie că sunteți un candidat excelent pentru poziţia respectivă - chiar înainte de a răspunde la o întrebare de interviu.

4. Prea multă comunicare
Credeți sau nu, un candidat recent, care, apropo, nu au primit munca respectivă, nu a ezitat să răspundă la telefonul său mobil atunci când a sunat în timpul interviului. Lăsați telefonul afară sau, cel puţin opriţi-l înainte de a intra în birou. Acelaşi lucru este valabil și pentru cafea, mâncare și orice altceva, altele decât cele ce țin de CV, aplicaţia dvs. , precum şi lista de referinţe. Ei nu fac parte la din interviu.

5. Prea multă poveste
Nu e nimic mai rău decât când la un interviu aplicantul povestește și povestește … Intervievătorul într-adevăr nu are nevoie să ştie întreaga poveste a vieții dvs. Păstraţi răspunsurile dumneavoastră succinte și la obiect, concentrat şi să nu vă abate-ți de subiect - pur si simplu răspundeți la întrebare.

6. Don’t Talk Enough
Este foarte dificil de a purta o conversație cu cineva care răspunde la o întrebare cu un cuvânt sau două. E ca și cum s-ar trage pe cineva de dinți pentru a obţine un răspuns. Acest lucru este foarte neplăcut. Deci, chiar dacă nu este bine să povestiți prea mult, dumneavoastră trebuie să fiți receptivi și să răspunde-ți la întrebare cât de bine puteţi.

7. Aplicați

Chiar dacă aţi trimis un CV, atunci când aplicați pentru locuri de muncă, aţi putea fi, de asemenea, solicitați să completaţi o cerere de angajare. Asiguraţi-vă că ştiţi toate informaţiile, inclusiv datele de muncă anterioare, datele de absolvire, şi date de contact corecte.

8. Răspuns greşit
Ascultați cu atenție întrebarea şi gândiți-vă un moment înainte de a răspunde. Un răspuns greșit poate avea un rezultat negativ. De exemplu în cazul unui candidat.

Intervievatorul a descris complet candidatului o poziţie de vânzări şi marketing. Intervievatorul a subliniat că tele marketingul și prospectare sunt cele mai importante abilităţi şi experienţe necesare pentru poziţia respectivă. Candidatul a răspuns la întrebare cu ceea ce ea nu a vrut să facă în vânzări, cu aceste cuvinte: “Nu-mi place să fac tele marketing şi prospectare, iar eu nu sunt bun la asta.” Acest răspuns a asigurat că nu va primi slujba!

9. A vorbi de rău angajatorul precedent
Șeful precedent a fost un idiot? Toată lumea la firmă a fost un dobitoc? Ați urât locul de muncă anterior şi abia aşteptaţi să plecați? Chiar dacă este adevărat nu spuneți acest lucru. Poate să aibă rezultate negative bărfirea cu entuziasm a firmei precedente. Firma respectivă s-ar putea să fie una dintre cele mai mari clienți sau colaboratori ai societăți unde tocmai ați aplicat.

Uneori lumea e mai mică decât credem şi nu ştiţi niciodată cine este intervievatorul dumneavoastră, poate îl știe inclusiv și pe şeful respectiv care este un idiot … Deasemenea, nu doriţi ca intervievatorul să creadă că aţi putea vorbi în același fel și despre compania lui ulterior.

10. A nu urmării apicația

Vă e frică că nu aţi făcut cea mai bună impresie? Oricum, nu uitați să trmiteți o notă de mulţumire în care să reafirmați interesul dumneavoastră în poziţia respectivă şi companie.

În cele din urmă, chiar dacă ați rata interviul, nu-l luați la inimă. Dacă se întâmplă, luați-o că nu a fost să fie, invățați din greșeli și pregătiți-vă pentru o nouă oportunitate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu